Se till att förnya din licens!
Förnya din licens så snart som möjligt för att ha allt i ordning inför 2019. Se också till att ha din tränarlista uppdaterad så att propskrivarna vet vad det finns för hästar i området när de skriver proppar. Länk nedan:

https://www.travsport.se/licenseregponny?name=licensansokan

Grattis Viktor och hela familjen Blücher till 2:a platsen i Derbyt kat.A med er fina Mary Poppins!

Grattis Isak, Malva och hela familjen Johansson till segrarna i tröst-SM kat. A med Gransjöns Kiara och tröst-SM kat. B med Flyt!

Nu har vi för andra året i rad genomfört en veteranbilstävling på vår travbana. I år kom ca 300 besökare vilket är en ökning från förra året. Stort tack till alla medlemmar som kom och hjälpte till!

loading...

Molly vann Ponnyelitkampen 2016!Och här lite smakprov på bilder!
Resultat och fler bilder från dubbeltravet kommer inom kort.
Stort Grattis till vinnaren Molly Borg!!!

Fartfest på Tryde travbana!
Igår var det dax för urpremiär för biltävlingar på Tryde travbana. Det var veteranbilar, byggda före 1940 och med originalmotorer, som visade upp sig. Från början var det kanske mest tänkt att vara en uppvisning av dessa fantastiska bilar, som är värda upp mot 500.000:-, men efterhand som tävlingsdjävulen tog tag i förarna, så utvecklades det hela till en riktig fartfest. Bilarna möttes två och två och man körde tre varv i varje heat. Upplägget var i form av utslagning och vid tretiden på e-m hade den första mästaren korats på Tryde. En fantastisk upplevelse för både förare och publik och banan höll utan problem för dessa påfrestningar. Redan planeras det för en fortsättning nästa år. Mer bilder finns på vår Facebooksida eller under fliken Våra Bilder!
Per Michanek var på ett mycket uppskattat besök i Tomelillas klubblokal den 11 april och pratade om hästens anatomi och fysiologi. Blev många frågor och även intressanta diskussioner kring detta ämne. Trevligt initiativ Malin & Kajsa! 

Grattis Isak och Månstorps Pagadee!

Pagadee blev framröstad till årets 5-åring kat. A. Vid SPTF:s årsmöte delades priset ut inför höga applåder. Övriga nominerade från Tomelilla var Slätthans Fantasy och Nova I.

Årsmötet avklarat!
Tack till alla er som kom till vårt årsmöte och stort grattis till alla våra pristagare. Här ovan bild på våra champions. Fler bilder på vår Facebooksida.

Välkomna till föreläsningskväll med veterinär Per Michanek. Tema för kvällen: Anatomi och Fysiologi!

När? Måndagen den 11 april klockan 18.30.
Var? Vår klubbstuga vid Tryde travbana.
Pris? Medlemmar under 15 år gratis.
Medlemmar över 15 år, 50:-
Icke medlemmar under 15 år 50:-
Icke medlemmar över 15 år 100:-
Fika? Finns att köpa till självkostnadspris.
Anmälan? Senast onsdagen den 6 april till stuteritrot@gmail.com eller 070-466 4548.

Vår banveterinär Claes Nydahl har hastigt avlidit!

Vår nära vän och ofta anlitade banveterinär Claes Nydahl har hastigt avlidit i en trafikolycka. Det är med stor bestörtning vi har fått besked om att Claes nu inte längre finns ibland oss. Livet är verkligen skört och kan från ett ögonblick till ett annat fullkomligt förändras. Claes älskade verkligen ponnytravet och inte minst att vara vår banveterinär på Tryde travbana, så saknaden kommer att vara väldigt stor. Våra tankar går till Claes närmaste och vi delar er sorg!

//TPTK genom ordf. Clas Lönner

Grattis Isak och Månstorps Pagadee till segern i 5-års shettisen 2015!
Isak och Pagge tog dessutom 4 (!!!) segrar under Visbys dubbeltrav. Stort grattis Isak m. familj.

Tomelillaryttare vinner Monté-SM 2015! Grattis Lisa & X Krut till segern i Kalmar. Vi säger också stort grattis till tränaren Johanna Zetterqvist och övriga i fam. Zetterqvist!

På förekommen anledning!

Förtydligande gällande vem som har tillträde att träna på vår ponnytravbana. Alla medlemmar i Tomelilla-Österlen Ponnytravklubb och Skånes Ponnytravklubb är välkomna att träna på banan. Om Du tävlar för en annan bana, så måste Du lösa medlemsavgift i TPTK, innan Du har tillträde till banan.

Tänk också på att banan är stängd (t.ex. under vinterhalvåret och inför tävling) eller uthyrd vissa tider under året. Detta kan Du se i vår kalender! Om Du inte kan koden till hänglåset på grinden till banan, kontakta någon i styrelsen!

Årets ryttare 2014
Prisutdelningen har ägt rum på Solvalla, läs intervjuer här!

Nyheter från 2013

Ponnytravåret 2014 innehåller flera förändringar. Läs en sammanställning av dessa ändringar här!

Årets 3-åring: Månstorps Pagadee! Nu har prisutdelningen ägt rum i samband med SPTF:s årsmöte. Vi säger ännu en gång stort grattis till Tomelilla-ponnyn Månstorps Pagadee och kretsen kring honom!

Tomelilla syns!
Tomelilla har fått visa upp sig två gånger denna hösten genom Britta Lönner. Dels genom inslaget i "På spåret" och genom att bli utsedd till Årets Montéryttare 2013. Klicka på länkarna för att läsa mer om det!
Se programet "På Spåret":
http://www.svtplay.se/video/
1669845/del-4-av-13

Årets Montéryttare: https://www.travsport.se/
nyheter/1.347376;jsessionid
=XGh3SGqKhh
08nGH3P20wqtZ4C2Dfvsqlmy
TQ5WVKnh7ngM1yTSmn!-37776034

Prisutdelning! Nu har Britta Lönner fått sitt pris för Årets Ponnyryttare 2013!
Motiveringen var följande:
"11-åringa Britta Lönner blev den segerrikaste ponnyryttaren år 2013 med totalt elva segrar. Året var hennes första år som kategori B-ryttare och med en glädje, nyfikenhet och en stor kärlek till hästarna har Britta ett fint samspel med alla de hästar som hon rider eller kör. Detta gör Britta till Årets Ponnyryttare 2013."

Deltagande i Storlopp 2014!

Grattis Mi & Mirre!
Stort grattis till Mi och hennes 5-åring Tolängas Mirror som deltog i både 5-årsbaggen och 5-års mästerskapet.

I 5-årsbaggen blev de första utanför plac. på tiden 2.00,1. I 5-årsmästerskapet gick det ännu bättre! En 4:e plats och ett nytt snyggt rekord på 1.56,4. Stort grattis!

Grattis Malin!
TPTK säger grattis till Malin E Lundberg och Tomelilla-ponnyn Lanso Ess som slutade 5:a i årets SM kat. B!

I Hugo Åbergs memorial startade Lanso Ess och Malin E Lundberg i kat. B loppet. De blev tyvärr inte plac. I kat. A loppet startade Nova I och Britta Lönner som slutade 5a! Grattis till båda ekipagens fina tider!

I Svenskt ponnytravkriterium kat. A hade TPTK ett ekipage bakom startbilen, Britta Lönner och Allgunnens Galina blev 2:a på nya rekordet 2.48,4*. STORT GRATTIS! Foto: Privat 

Och då Tolängas Mirror och Mi Olsson startade i 5-års Mästerskapet och blev 4:a på nya rekordet 1:56,6*, har TPTK varit representerad i samtliga årgångslopp iår! Tummen upp för det!
 

forts. deltagande i storlopp 2014!

Grattis Isak och Pagge till segern i Derbyt kat. A!
Tomelilla hade även ett ekipage till start i Derbyt kat. B. Slätthans Nils och Louise Arvidsson som slutade utanför plac.

Intervju med Isak Johansson!
I Sjöbos lokaltidning kunde man härom dagen läsa en kanon-artikel om vår Tomelilla-kusk Isak och hur han plockade hem Derby-segern till Tomelilla. Håll tillgodo!

Mycket Tomelilla i Monté SM kat. A
I årets upplaga av monté SM kat. A var Tomelilla väl representerade. Tomelilla-ponnyn Nova I slutade på en 2:a plats, Tomelilla-ryttaren Viktor Blücher blev 4:a och Tomelilla-ekipaget Smedens Starlet och Malva Johansson blev dg. Riktigt kul med så många Tomelilla-ponnyer och Tomelilla-ryttare i ett SM. Vi säger stort grattis till er allihopa!

Monté SM kat. B
Inga Tomelilla-ponnyer i årets upplaga men tre duktiga Tomelilla-ryttare åkte upp till Gävle får att slåss om SM-titeln. Lisa och X Krut fick en tuff startgalopp men gjorde en fantastisk upphämtning och slutade på 2a plats. Isak gjorde sitt första lopp tillsammans med Ljungens Pärla vilket de gjorde med bravur och slutade på en 7e plats. Britta och Tyko Z kämpade på och slutade på 8e plats. Grattis till våra duktiga ryttare!